Osobné financie

Novoročné upratovanie vo svojich peniazoch? Poradíme vám online

Keďže začiatok roka je ideálny čas na upratanie vo svojich peniazoch, pozývame vás na prednášku nášho vzdelávacieho projektu Na rovinu. S odborníkom Slavom Molnárom si prejdeme, ako ovplyvnila pandémia v roku 2020 jednotlivé segmenty finančného trhu, akým spôsobom vyberať a nastavovať finančné produkty od dôchodkových pilierov, životného poistenia cez sporiace a investičné produkty až po hypotéky. 

Správne nastavené dôchodkové fondy sú základom úspechu

Jedným z kľúčov k spokojnému dôchodku je efektívne využívanie dôchodkových pilierov. Aj keď indexové fondy v minulom roku výkonnostne prepadli, stále sú optimálnou voľbou v oboch dôchodkových pilieroch.

Krátke, stredné a dlhé peniaze

Ktoré produkty používať na budovanie rezervy alebo dlhodobého investovania? Je vhodné začať s investovaním, aj keď sme opäť na historickom maxime, a aké poplatky sledovať pri investičných produktoch?

Vyberajte veľké riziká v životnom poistení

Životné poistenie má slúžiť ako záchranná brzda pred fatálnymi chorobami, úrazmi a ich následkami. Ľudia si však často pletú význam poistenia a poisťujú sa hlavne na doplnkové riziká. Áno, zlomenina nohy alebo trojtýždňová péenka sú nepríjemné, ale predstavte si situáciu, že od zajtrajšieho dňa už nebudete nikdy pracovať, a pochopíte, čo je vážny problém. Ako vyberať pripoistenia v životnom poistení, na akú výšku a ktoré parametre sledovať pri výbere?

Hypotéky nepribrzdila ani pandémia

Priemerná úroková sadzba v minulých mesiacoch na nových hypotékach historicky prvýkrát podliezla 1 % hranicu. Akým spôsobom vyberať banku, aby ste zaplatili čo najmenej poplatkov? Ktoré parametre sú naozaj relevantné a ktoré predstavujú iba marketing? Ukážeme si, aké rozdiely v metodike môžu byť medzi bankami a aký bol reálny vplyv odkladu splátok na klientov.

Nezabudnite už 18. februára pozerať našu ONLINE prednášku, kde sa všetko dozviete. 

Zdroj titulného obrázka: archív Na rovinu Online

Zdroje: vlastné spracovanie

Som finančný sprostredkovateľ, poradca, odborník na zmluvné podmienky a poplatky finančných produktov. Taktiež som autorom portálov preveruj.sk, nesporimcezpoistku.sk, financiepodlupou.sk a spolupracujem s najväčším finančným porovnávačom Totalmoney.sk. Pomáham ľuďom pri výbere vhodného finančného produktu a jeho optimálneho nastavenia.

Napíšte mi správu

Chcem byť informovaný

Pravidelný newsletter s najnovšími správami z oblasti hypoték, sporenia, dôchodkového sporenia, ...

Súvisiace články