Investovanie a sporenie

Ako investovať peniaze správne a zvyšovať svoj zisk?

Ak si chcete udržať životnú úroveň počas celého života, pripravte sa na to samostatne a investujte do fondov, akcií či dlhopisov.

Kontaktujte nás

Chcem sa stretnúť

Získajte viac informácií. Stačí nám len zopár údajov.
Kliknutím na tlačidlo "odoslať" súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Vašim peniazom najviac prospeje, ak ich správne investujete, necháte potichu pracovať a zvyšovať váš zisk. Poznáte ale všetky možnosti a riziká, ktoré so sebou prináša investovanie do ETF fondov, akcií, dlhopisov či komodít? Radi vám poskytneme základné informácie a rady, aby ste s ľahkosťou zúročili svoje úspory.

  • Som zamestnanec, aký bude môj dôchodok ?

    V prípade, ak sa rozhodnete spoliehať v starostlivosti o váš dôchodok iba na štát, môže byť výška tohto príjmu v budúcnosti nepostačujúca. Ako doplnenie štátneho dôchodku, je preto riešením sporiť si na dôchodok aj individuálne, napríklad cez program pravidelného investovania. 

  • Som živnostník, aký bude môj dôchodok?

    Z dôvodu starnúcej populácie bude priemerný dôchodok dnešnej pracujúcej generácie približne o 20 – 30 % nižší ako dnes. Ako doplnenie štátneho dôchodku je potreba sporiť na dôchodok aj individuálne, napríklad cez program pravidelného investovania. Ak som zarábal ako živnostník mesačne 1000 €, platil minimálne odvody a chcel by som si zachovať aj na dôchodku rovnaký životný štandard, musím mesačne sporiť 54 €.

  • Kde mám umiestniť svoje investície?

    Ako najlepšiu voľbu odporúčame ETF fondy, ktoré prinášajú najlepší pomer medzi rizikom a výnosom a to z viacerých dôvodov : výkonnosť 10 % ročne, nízke poplatky, transparentnosť a tiež sú oslobodené od dane.

Vytvorte si rezervu a zvyšujte svoj zisk

Pokiaľ ešte nemáte vytvorenú rezervu, odpurúčame, aby ste si ju vytvorili ideálne vo výške 3 – 6 mesačných platov na pokrytie neočakávaných situácii. Ak máte prebytok rezervy nad rámec 6 mesačných platov, môžete svoje peniaze použiť ako mimoriadnu alebo štartovaciu investíciu do výkonnejších fondov.

Kýbliková metóda
Investovanie na štúdium a štart do života – Investičný horizont 25 rokov

Investujte deťom na lepšiu budúcnosť

Prídavok na dieťa je štátna sociálna dávka, ktorú mesačne vypláca Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Je určený na výchovu a výživu nezaopatreného dieťaťa. Nárok trvá najviac do dovŕšenia 25 rokov veku. Aktuálna výška prídavku je 60 eur mesačne. Ak budete tento štátny príspevok pravidelne investovať po dobu 25 rokov môžete dieťa vybaviť do života peknou sumou.

Hrozba straty financií

Ak máte zlé nastavené portfólio vzhľadom na váš investičný profil, môže nastať nízke alebo žiadne zhodnotenie úspor so zvoleným investičným horizontom. Ďalším dôvodom môžu byť vysoké priebežné poplatky za investičné životné poistenie alebo kapitálové životné poistenie, ktoré nie sú transparentné. Cenník služby investičného poradenstva nájdete na tomto linku.

Príklady investičných stratégií – investičný horizont 30 rokov

Neváhajte ani sekundu, pomôžeme vám pripraviť bezplatnú analýzu.

Chcem sa stretnúť

Chcem sa stretnúť

Získajte viac informácií. Stačí nám len zopár údajov.
Kliknutím na tlačidlo "odoslať" súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Naši partneri na investovanie a sporenie


blog

Súvisiace články