Vzdelávanie

Podporujeme tie najlepšie vzdelávacie organizácie

Okrem toho je pre nás veľmi dôležité rozvíjať aj finančnú gramotnosť verejnosti, špeciálne mladých ľudí a študentov, ktorí budú onedlho robiť svoje vlastné finančné rozhodnutia.

Slovenská debatná asociácia

Aj preto sme sa rozhodli aktívne nielen finančne podporiť Slovenskú debatnú asociáciu (SDA), ktorá sa už od roku 1999 ako jediná organizácia na Slovensku venuje systematickému rozvoju debatných aktivít a metodiky, vzdeláva mladých ľudí, učí ich kriticky myslieť, argumentovať, efektívne komunikovať, robiť výskum aj vystupovať na verejnosti.

Letná akadémia DISCOVER

Vrámci svojich aktivít SDA organizuje Letnú akadémia Discover – týždenné podujatie pre stredoškolákov so slovenskými a českými lektormi ktorí študovali na tych najlepších univerzitách na svete ako Cambridge, Harvard, Oxfordu a podobne. Umožňuje tak stredoškolákom na týždeň zažiť atmosféru najlepších univerzít a snaží sa im sprostredkovať hodnoty poznania, občianstva a rozmanitosti.

Účastníkom ponúka široké protfólio kurzov, od biológie či práva cez robotiku a kvantovú fyziku až po históriu umenia alebo financie. Na kurzoch študenti formou experimentov, simulácií a diskusií objavujú obory, o ktorých štúdiu na vysokej škole uvažujú, alebo ich fascinujú, a preto by ich chceli bližšie spoznať.

Prednáška o etickom podnikaní

Počas letných prázdnin sme pripravili pre Letnú školu DISCOVER zaujímavú prednášku na tému etického podnikania. 22. júla som ráno vyrazil do nádhernej prírody v Podskalí, kde letnú školu SDA už niekoľko rokov organizuje. Na prednášku sa predbežne prihlásilo 14 stredoškolákov, a ja som po ceste rozmýšľal čo sú najdôležitejšie myšlienky, ktoré by som mladým ľuďom vedel z mojej doterajšej praxe odovzdať.

Na moje prekvapenie aktivita a rozhľad stredoškolákov boli nadpriemerné. Kládli zaujímavé otázky a nemali problém o čomkoľvek aktívne diskutovať. Myslím, že tento druh aktivít v budúcnosti môže obohatiť nielen našich poslucháčov, ale aj nás samotných.

Som presvedčený, že podporujeme tie správne aktivity a teším sa na ďalšie stretnutia a príležitosti pri spolupráci s organizáciami ako je Slovenská debatná asociácia.

Pre viac fotgrafií navštívte GALÉRIU.

PROSIGHT Slovensko sme založili, pretože sme boli sklamaní z fungovania finančného sprostredkovania na Slovensku. Od prvého dňa existencie budujeme firmu a tím, ktorý vráti vážnosť roli finančného sprostredkovania do slovenskej spoločnosti.

Napíšte mi správu

Chcem byť informovaný

Pravidelný newsletter s najnovšími správami z oblasti hypoték, sporenia, dôchodkového sporenia, ...

Súvisiace články