Hypotéky

Termíny podania žiadosti o hypotéku so ŠPM

Kedže sa štátny príspevok pre mladých od 1.1.2018 mení, pripravili sme pre vás prehľad termínov podania žiadosti o hypotéku so ŠPM podľa jednotlivých bánk.

Aktuálne podmienky pre Hypotekárne úvery pre mladých so štátnym príspevkom a príspevkom banky platia pre úverové zmluvy podpísané do 31.12.2017.

Každá banka má individuálne nastavené termíny pre podanie žiadosti o úver, tak aby sa úverové zmluvy podpísali do konca roka.

Tatra banka

Žiadosť o HUM bude možné podať do 15.12.2017.

UniCredit Bank

Žiadosti o HUM budú prijímať do 20.12.2017.

Do tohto dátumu bude potrebné predložiť:

  1. podpísanú žiadosť o úver a štátny príspevok
  2. dokladované príjmy žiadateľov
  3. stanovenie požadovanej výšky úveru
  4. % financovania (LTV)

Zmluva o úvere musí byť podpísaná do 31.12.2017. Nehnuteľnosti môžu byť špecifikované do 6 mesiacov, na základe dodatku k zmluve o úvere.

Od 21.12. bude možné vyplniť len nový formulár Žiadosti o poskytnutie úveru, v ktorom už nebude v ponuke Hypoúver pre mladých.

ČSOB

Kompletná zložka spolu so žiadosťou o úver bude možné odovzdať na pobočke najneskôr do 13.12.2017.

Zároveň k 15.12.2017 musia byť tieto Žiadosti o úver vygenerované v Modelovej aplikácii a spracované pobočkou. Žiadosti o HUM a HU so ŠP zaslané po tomto termíne nebudú spracované.

SLSP

Nové žiadosti môžu byť podané najneskôr do 3.12.2017.

Úverové zmluvy, ktoré boli odovzdané do banky a sú v súčasnosti spracovávané, by mali byť podpísané najnesôr do 15.12.2017. Žiadosti, ktoré do 31.12.2017 nebudú ukončené podpísaním zmluvy, budú automaticky expirované.

VÚB

Úverové zmluvy je potrebné podpísať najneskôr do 31.12.2017. Žiadosti, kde nebude podpísaná úverová zmluva do konca roka bude stornovaná a bude môcť byť zadaná po 1.1.2018, ale za podmienok platných od 1.1.2018.

PROSIGHT_termin hypo so SPM

Termíny ostatných bánk momentálne neboli zverejnené. Článok aktualizujeme.

Ak chcete využiť hypotéku so ŠPM za starých podmienok, neváhajte riešiť vaše nové bývanie čo najskôr.

Zdroje:
www.tatrabanka.sk
www.unicreditbank.sk
www.csob.sk
www.slsp.sk
www.vub.sk
Zdroj titulného obrázka: pixabay

Vyštudovala som Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov a Právnickú fakultu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. V spoločnosti PROSIGHT Slovensko, a.s. pracujem na pozícii Key account manager pre oblasť úverov. Zaujímam sa právo finančného trhu vrátane jeho pododvetví, najmä bankového práva a tiež právnej regulácie finančného trhu.

Napíšte mi správu

Chcem byť informovaný

Pravidelný newsletter s najnovšími správami z oblasti hypoték, sporenia, dôchodkového sporenia, ...

Súvisiace články